Persoonlijk advies

Persoonlijk dieetadvies

De diëtisten van Dieet oké hebben de know how om u op professionele wijze te begeleiden bij de aanpassing van uw voeding. In de dieetbehandeling wordt uitgegaan van uw eigen smaakvoorkeuren, wensen en ideeën. Zo komt u samen met de diëtist tot een advies op maat, waardoor het dieet goed uitvoerbaar is en de meeste kans van slagen heeft.


Redenen voor een dieet

Er kunnen verschillende medische redenen zijn om een dieetadvies te volgen. Bijvoorbeeld bij diabetes, te hoog cholesterolgehalte of te hoge bloeddruk, bij een te hoog of juist een te laag gewicht, bij voedselallergie en bij maag- of darmklachten (denk aan obstipatie, diarree of spastische darm, het FODMaP-dieet). Ook bij andere ziektebeelden, zoals jicht, kanker, ondervoeding en COPD (longaandoening) kan aanpassing van de voeding nodig zijn.


Specifieke deskundigheid

De diëtisten van Dieet oké kunnen u in al deze situaties van dienst zijn. Daarnaast hebben zij ieder nog een specifieke deskundigheid: Gerda op het gebied van allergieën en voedingsproblemen bij kinderen en Louise op het gebied van oncologie en de ziekte van Parkinson.

 

Bent u verwijzer: (huis)arts, praktijkondersteuner of verpleegkundige?

Verwijzing naar de diëtist op het juiste moment levert een belangrijke bijdrage aan de behandeling van de patiënt. In de Artsenwijzer Diëtetiek kunt u lezen op welk moment welke voedingszorg geschikt is. Zo is het voor u zichtbaar wat de diëtist kan en doet.


Privacy

De diëtisten van Dieet oké zijn praktisch, adviseren persoonlijk en werken professioneel. In de behandeling van de diëtisten van Dieet oké is uw privacy gewaarborgd. Alles wat u met de diëtist bespreekt, wordt vertrouwelijk behandeld. De diëtisten van Dieet oké tonen respect voor u en uw omstandigheden en streven altijd naar een optimale samenwerking en het geven van duidelijke adviezen.


Klachtenregeling

Wanneer u een klacht heeft, probeer deze dan eerst te bespreken met uw diëtist. Komt u er samen niet uit, dan kunt u terecht bij het Klachtenloket Paramedici, zie www.klachtenloketparamedici.nl. Het klachtenloket is ook per mail of telefonisch bereikbaar: 030-310 09 29 (maandag en vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur) of info@klachtenloketparamedici.nl.Een gezonde voeding is niet alleen van belang voor een goede gezondheid. U zal zich ook vitaler en energieker gaan voelen. En natuurlijk wilt u smakelijk eten. Gelukkig zijn bij Dieet oké gezond en lekker een prima duo!